"Die spelers vinden we bij Anderlecht, Club Brugge en AA Gent"

20 Maart 2017 10:00
© PhotoNews

RSC Anderlecht, Club Brugge en AA Gent hebben jaarlijks een aantal spelers op overschot en die verhuren ze dan vaak aan buitenlandse ploegen. Eén club wil daarvan profiteren.

Francky Dury wil de band met vooral AA Gent en Anderlecht weer versterken, met Club Brugge is die al goed. "Het wordt hoog tijd dat we inspanningen leveren om de relaties met onze topploegen te versterken. Ik vind een samenwerking met Juventus en Monaco top, maar dat levert ons alleen maar buitenlanders op. Ik wil eerst en vooral Belgische spelers. En die kunnen we enkel halen bij teams als Anderlecht, Club Brugge of AA Gent", zegt de trainer in Het Laatste Nieuws.

"Wij zijn géén concurrent. Zulte Waregem is geen topploeg, hé. Denk je dat Club Brugge niet tevreden is over de evolutie van Sander Coopman? (op dreef) Ik heb vorig seizoen een artikel in de krant gezien met ruim vijftien spelers die mochten vertrekken bij AA Gent. Geen enkele van die jongens is naar Zulte Waregem gekomen - op Poletanovic na, maar dat was niet meteen een voltreffer. Van Der Bruggen paste nochtans perfect in ons profiel. Hetzelfde geldt voor Heylen van Anderlecht of Mechele van Club Brugge. Als we duidelijke afspraken maken, ben ik zeker dat we kunnen samenwerken met de topclubs. Het is aan ons om die banden aan te halen."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's