Merkwaardige anekdote over Kara: "Stel je voor zeg"

Merkwaardige anekdote over Kara:
19 Maart 2017 18:37
© PhotoNews

Tijdens de bekerfinale van zaterdagavond bracht KVO-coach Yves Vanderhaeghe routinier Joseph Akpala tevergeefs in als joker. Een begrijpelijke zet wel, de Nigeriaan heeft op de Belgische velden al vele watertjes doorzwommen. En dat levert soms opvallende anekdotes op.

Afgelopen seizoen bijvoorbeeld, maakte Akpala een eerste keer kennis met Anderlecht-verdediger Kara Mbodj. "Vorig seizoen gebeurde iets heel grappigs. Ik speelde tegen Kara, hij kwam naar me toe en zei: 'Who are you? I don't know you? How much money do you make?' Ik schoot in de lach, stel je voor zeg", getuigt Akpala in Fan.

En de Nigeriaan heeft zelfs nog veel triestigere verhalen meegemaakt. "Ik voetbalde nog niet zo lang geleden in België en speelde tegen een reus van een verdediger. Hij riep onophoudelijk 'Hey monkey! Monkeeeey!' naar mij. Ik was pissed-off, zeker toen we mekaar daarna tegenkwamen in de spelerstunnel. De coaches hebben toen serieus moeten bemiddelen. Jacky Mathijssen nam het voor mij op en de speler in kwestie bood zijn excuses aan."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's