VN EXCLUSIEF: "In de zomer keer ik terug naar Anderlecht"

VN EXCLUSIEF:
15 Maart 2017 10:00
© PhotoNews

RSC Anderlecht stalt dit seizoen heel wat spelers in het buitenland. Niet iedereen kent er evenveel succes. Dodi Lukebakio, Davy Roef en anderen komen niet aan de bak. Een andere huurling speelt wel alle weken.

Fabrice N'Sakala speelt op huurbasis (geen aankoopoptie) voor Alanyaspor. De Franse linksachter doet het er goed. Hij kwam er al 18 keer in actie. Dertien keer als linksachter, vier keer als linksmidden en één keer als linkeraanvaller. N'Sakala is gelukkig in Turkije.

"Alles verloopt zeer goed, ondanks de omstandigheden. We spelen niet voor de titel, maar staan in de middenmoot. Of ik tevreden ben over mijn prestaties? Ik ben wel best tevreden, ja. Ze laten mij de ruimte om mijn niveau te halen en momenteel gaat het goed. De competitie? Er is weinig verschil tussen de Belgische en Turkse competitie. Er is wel een verschil in mentaliteit. In Turkije beoordelen ze je op je prestaties op het veld en in België ligt dat toch wat anders."

N'Sakala is een basisspeler bij Alanyaspor.

N'Sakala lag best goed in de groep bij Anderlecht. De 26-jarige verdediger volgt Anderlecht nog steeds op de voet. "Ik heb momenteel geen contact met de club, maar ik volg ze wel omdat ik er nog heel wat vrienden heb. Anderlecht blijft mijn club."

Zijn toekomst is vooralsnog onduidelijk, al keert hij terug. "In de zomer keer ik terug. Ik ben vertrokken om mijn spelplezier terug te vinden. Na mijn uitleenbeurt hangt het van mijzelf af en mijn prestaties die ik lever", lacht de sympathieke N'Sakala.

René Weiler pakte hem, zoals hij bij iedereen doet, nochtans hard aan in het begin van het seizoen. Maar dat is geen probleem. De Zwitser krijgt veel lof. "Vooraleer ik vertrok, zei ik al dat Anderlecht met deze trainer kampioen kan worden. Hij heeft alle middelen om het te realiseren, ook al was het even moeilijk. De kracht van dit Anderlecht? De spelers beginnen op hun topniveau te geraken. Ze hebben daar zeer hard voor gewerkt en ze beginnen nu de vruchten te plukken van hun werk. Dit is echter nog maar het begin, ze moeten nog niet verder kijken."
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's