Gent weet de klus dan toch te klaren, KVM grote verliezer

Gent weet de klus dan toch te klaren, KVM grote verliezer
12 Maart 2017 16:18
© PhotoNews

In de strijd om Play-Off I heeft AA Gent zijn slag dan toch weten thuis te halen. De Buffalo's haalden het in eigen huis vlot van een onmondig KV Mechelen. De ploeg van Yannick Ferrera is overigens de grote verliezer van de middag, want Charleroi ging uiteindelijk met het laatste PO I-ticket lopen.

Het duurde eventjes alvorens de motor van Gent op toerental kwam, maar na een dik halfuur beukte Perbet de poort naar PO I open. Vlak voor rust achtte Yuya Kubo zijn moment gekomen. De Japanner werd in zijn knappe dribbel wel wat geholpen door de Malinwa-defensie, maar dat maakte de treffer er niet minder op. Met de 3-0 van Kalu meteen na de pauze was de wedstrijd helemaal gespeeld en dus moest KVM bang afwachten op de resultaten in Lokeren en Westerlo.

Want ook Genk kon zich nog plaatsen, al moest dan wel met 5-0 gewonnen worden in Westerlo. De Limburgers deden een meer dan verdienstelijke poging, maar bleven uiteindelijk op 0-4 steken.

Zo bleef het bibberen, want Lokeren en Charleroi gaven mekaar geen duimbreed toe. Zeker toen Marcq met rood werd uitgesloten werd het bijzonder spannend, maar de Carolo's hielden stand en konden met een 0-0-gelijkspel naar PO I. Treurnis troef in Genk en Mechelen.

Uitslagen:
AA Gent - KV Mechelen: 3-0
Lokeren - Charleroi: 0-0
Westerlo - KRC Genk: 0-4

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's