Ceulemans & co besluiten: “Tegen Anderlecht is er altijd iets mogelijk, tegen Club niet”

Ceulemans & co besluiten: “Tegen Anderlecht is er altijd iets mogelijk, tegen Club niet”
17 Februari 2017 19:45
© PhotoNews

Westerlo ontvangt vanavond in zijn Kuipje landskampioen Club Brugge. De geschiedenis is de Kemphanen alvast niet positief gezind. Westerlo kon nog maar één keer thuis winnen van Blauw-Zwart. De helden van toen kijken terug op die wedstrijd en blikken vooruit op vanavond.

'RSCA houdt topper aan boord: Club Brugge-doelwit werd gescout'
Maes over Club Brugge en Antwerp: "Voor hen niet"

GVA bracht enkele bepalende figuren van toen bij elkaar voor een gesprek. Onder meer Jan Ceulemans en Mario Verheyen waren van de partij in die enige overwinning van Westerlo tegen Club. Ceulemans denkt te weten waarom het nét die keer lukte: “Die wedstrijd was de enige keer dat we kans maakten. Zij zaten in een dipje na een Europese uitschakeling en de sfeer zat niet goed. In alle andere confrontaties hadden we nooit het gevoel te kunnen winnen.”

Mario Verheyen, toenmalig verdediger, treed de Caje bij in zijn rede: “Club lag ons niet. Het was een ploeg die kon overschakelen op powerplay als het niet draaide. Die hadden daar altijd jongens die daar goed in pasten zoals Lange en Verheyen bv. Dat gevoel is er overigens nog altijd. Tegen Anderlecht is er altijd iets mogelijk, tegen Club Brugge niet.” Besluit Verheyen.

Wint Westerlo haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's