Rubén of Boeckx eerste doelman? Weiler reageert

Rubén of Boeckx eerste doelman? Weiler reageert
17 Februari 2017 09:16
© PhotoNews

RSC Anderlecht won donderdagavond met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg en behoudt dus een goede kans op de volgende ronde van de Europa League. Opvallend, want coach René Weiler had voor de gelegenheid een veredeld B-elftal opgesteld. Doelman Rubén Martinez maakte zelfs zijn officiële debuut.

Op voorspraak van Weiler werd de Spanjaard afgelopen winter weggeplukt bij Deportivo La Coruna, waar hij derde keeper was. Zijn transfer deed dan ook heel wat wenkbrauwen fronsen, maar tegen Zenit liet Rubén een erg degelijke indruk achter. Vooral zijn handreflex op een poging van Artem Dzyuba was indrukwekkend.

Weiler was achteraf dan ook gelukkig met de prestatie van Rubén, al wil hij daar niet al te veel conclusies aan verbinden. "Ik ben tevreden over het debuut van Rubén. Ik heb echt niemand cadeaus gegeven. Wie speelde, verdiende dat en dit bewijst dat onze groep goed aan elkaar hangt. Of Rubén in Rusland speelt? Eerst focussen op Oostende en dan pas op Zenit. Ook met die 2-0 zijn we nog niet zeker", klonk het in Het Nieuwsblad.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's