Engelse pers geeft Spurs ervan langs, Gent oogst lof: "Hij is een 'Man-mountain' bij Gent"

Engelse pers geeft Spurs ervan langs, Gent oogst lof:
17 Februari 2017 08:38
© PhotoNews

In navolging van zijn uitstekende Champions League-campagne van vorig seizoen, beleefde AA Gent donderdag opnieuw een fraaie Europese avond. Zo wonnen de Buffalo's in eigen huis met 1-0 van Tottenham Hotspur. Een opdoffer toch voor de huidige nummer drie in de Premier League.

De Engelse media waren dan ook hard voor de Spurs, terwijl Gent dan weer de nodige complimenten kreeg. "Tottenham moet wakker worden. Vijf dagen nadat ze hun titelkansen verspeelden tegen Liverpool, riskeren ze ook uit de Europa League te verdwijnen. Gent overklaste Tottenham in energie, snelheid en motivatie, precies de kwaliteiten waar de Spurs in uitblinken. Tottenham leek moe en uitgeblust", schrijft The Independent.

Volgens The Times had de schade voor Tottenham zelfs veel groter kunnen zijn. "Pochettino had gehoopt dat een sterke opstelling tegen Gent zou worden beloond met de broodnodige overwinning na een zware week, maar zijn gok mislukte. Tottenham was slap en mocht blij zijn dat het niet meer schade opliep dan het ene doelpunt van Perbet."

The Guardian tot slot bejubelde enkele Gentenaren in het bijzonder. "Voor Gent voelt deze overwinning historisch aan. Tot aan de rust creëerde het de beste kansen, met Saief als lastpost op de linkerflank, Foket even vervelend op de rechterkant en Milicevic die voor pit zorgde voorin. 'Man-mountain' Anderson Esiti beet zich vast in alles wat bewoog en Perbet zorgde als centrale aanvaller voor de afwerking."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's