Gent met voeten op de grond gezet: "Tweede landstitel kan niet meer"

Gent met voeten op de grond gezet:
17 Februari 2017 07:24
© PhotoNews

AA Gent boekte donderdagavond een opsteker van formaat en haalde het met 1-0 van Tottenham Hotspur. Het contrast met de resultaten in eigen land, zowel qua resultaat als qua spelniveau, kon bijna niet groter. Toch hebben de Buffalo's niet veel tijd om na te genieten.

Want komend weekend staat de cruciale verplaatsing naar Luik op het programma. "Zondag wacht Standard en de analyse na die wedstrijd klinkt mogelijk weer helemaal anders: stress, loomheid en onverantwoordelijkheid. Zoals het dit seizoen al te vaak het geval was voor de Buffalo's in de Jupiler Pro League. Zondag volgt alweer een examen op Sclessin", stelt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

Vandewalle hoopt dan ook dat Gent zich alsnog plaatst voor PO I, al ziet hij er geen titelkandidaat in. "Het kan toch niet dat dit AA Gent straks wedstrijden tegen een Europese topclub moet combineren met voetbal in Play-Off II tegen STVV, Westerlo, Eupen, Waasland-Beveren en Tubeke? Het zou zuur zijn. Ook voor de spanning. Een tweede landstitel kan niet meer, maar AA Gent kan het titelfavorieten Anderlecht en Club Brugge in Play-Off I zeer lastig maken."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's