Cercle Brugge geeft meer uitleg over de plannen van AS Monaco

Cercle Brugge geeft meer uitleg over de plannen van AS Monaco
16 Februari 2017 15:52
© PhotoNews

Cercle Brugge wordt overgenomen door AS Monaco. Dat zorgt voor onrust bij de fans. Voorzitter Frans Schotte vertelde aan Sporza wat de plannen zijn van de Franse topclub.

"We hadden een goeie relatie met Monaco. Begin dit seizoen kwam er al een speler op huurbasis en in de winter kwamen er nog drie bij. Die spelers zijn heel tevreden in Cercle. Dat creëert een sfeer van "Cercle gelukkig, Monaco gelukkig, spelers gelukkig". Iedereen gelukkig dus. Dat maakt de zaken gemakkelijker", zegt Schotte.

"Een van de voorwaarden die Monaco stelt, is dat we de eigenheid van Cercle bewaren. Dat onderschrijven wij natuurlijk, maar zij ook. Ze willen een continuïteit van de Cercle-cultuur die we kennen. Er zijn nu al zaken voorzien waarbij die eigenheid behouden blijft. Een ervan is de jeugd, waar Monaco bijzonder veel belang aan hecht. Ze vragen dat we die werking continueren en zo mogelijk nog verbeteren. Maar ook het familiale, eigen aan Cercle, zal zeker intact gehouden worden. En dat zal ook uitgedrukt worden in de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur, waar Cercle zeer manifest aanwezig zal blijven."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's