Het Chelsea van Brugge? "Cercle Brugge overgenomen door steenrijke Rus"

Het Chelsea van Brugge?
15 Februari 2017 21:10
© PhotoNews

Het rommelt in Eerste Klasse B. OH Leuven flirt al langer met een Chinese overnemer, maar het Cercle Brugge dat als eerste in buitenlandse handen valt. Het Franse AS Monaco, eigendom van de steenrijke Rus Dmitry Rybolovlev, zou de 'vereniging' overnemen.

Toptransfer Genk bijna een feit: "Eén van komende dagen"
Preud'homme zet Vanden Stock op zijn plaats

Het water staat de Bruggelingen al enige tijd aan de lippen en dus zag Groen-Zwart zich genoodzaakt om de meerderheid van de aandelen te verkopen. Volgens Het Laatste Nieuws is Monaco de reddende engel. De Franse club zal instaan voor de eventuele verliezen van Cercle en de vereniging heeft garanties gekregen dat de eigenheid van de traditieclub bewaard moet blijven.

Rybolovlev zal een technisch directeur naar Jan Breydel sturen, die de spelerskern moet samenstellen. Daarbij zullen verschillende huurlingen uit Monaco zijn. Tenzij de huidige aandeelhouders roet in het eten gooien, is stamnummer 12 dus eigendom van de Monegasken.

Wint Cercle Brugge haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's

Meer over