Riga scherp voor Cercle: "Slechtste match sinds mijn komst"

Riga scherp voor Cercle:
12 Februari 2017 15:23
© PhotoNews

In de eerste klasse B leed Cercle Brugge vrijdagavond een bijzonder dure nederlaag. In eigen huis ging de Vereniging immers de boot in tegen rechtstreekse concurrent Union: 0-1. Hierdoor bedraagt het verschil met Union alweer vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de play-down dus een feit voor Groen-Zwart.

Coach José Riga was dan ook erg streng in zijn reactie. "Zowat alles ging mis. Deze match was zo belangrijk en dan spelen wij op deze manier ... . We hadden veel te veel respect voor Union en we speelden veel te weinig voetbal. Een zeer spijtige zaak, want we hoopten nog op de top vier", klonk het bij Proximus 11.

Het was vooral de manier waarop werd verloren, dat Riga zorgen baart. "Dit was de slechtste match sinds mijn komst naar Cercle. Dat was natuurlijk ook de verdienste van Union. Dat met veel maturiteit en controle kwam voetballen. We hebben nu nog twee matchen om zoveel mogelijk punten te pakken, maar de Play Downs zijn nu wel de realiteit. Ik verwacht de komende weken een reactie van mijn spelers."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's