KV Mechelen en Charleroi blijven volop in de running voor Play-Off I

KV Mechelen en Charleroi blijven volop in de running voor Play-Off I
11 Februari 2017 21:52
© PhotoNews

In de strijd om Play-Off I heeft KV Mechelen vandaag een goede zaak gedaan met een knappe overwinning op het veld van KV Kortrijk. De bezoekers waren heer en meester en hadden in Vitas een 'matchwinnaar'. Charleroi won ook, zij het enorm moeizaam tegen een stug Westerlo. Pas in het absolute slot viel de beslissing.

Vitas houdt hoop op Play-Off I volop in leven voor Malinwa

Het was het avondje van Uros Vitas in het Guldensporenstadion. De centrale verdediger van KV Mechelen was alomtegenwoordig en bezorgde zijn ploeg de drie punten met twee heerlijke doelpunten van op vrije trap.

De bezoekers begonnen ook het beste aan de partij en zetten voortdurend hoog druk op de Kortrijkse spelers, die wisten zich daar geen raad mee en hadden een pak storende fouten nodig om Malinwa enigszins van zich af te schudden. Na de vroege 0-1 had doelman Coosemans werkelijk niets te doen. Toen Barbaric een tweede gele kaart pakte en Vitas de daaropvolgende vrije trap ook nog binnenschoot, was het kalf helemaal verdronken voor de thuisploeg.


Vitas was de grote matchwinnaar in het Guldensporenstadion.

KV Mechelen speelde nadien met de thuisploeg en vergat een paar keer om een man meer situatie uit te spelen. Uiteindelijk kwam de zege op geen enkel moment in gevaar, zodat Ferrera en co een goede zaak doen in de strijd om Play-Off I. Voor Kortrijk was de recente 6/6 slechts een korte heropflakkering na een zeer matige reeks.

Scoreverloop:

0-1 (8') Vitas
0-2 (59') Vitas

Bijzonderheid:

Barbaric pakt een tweede gele kaart. (59')

Charleroi heeft zijn handen vol met stug Westerlo

Charleroi heeft vanavond op de valreep de drie punten gepakt tegen Westerlo. De Karolo's moesten lang achtervolgen tegen een stug Westerlo, maar in het slotkwartier sloegen ze de Kemphanen genadeloos tegen het canvas.

Het was Charleroi dat thuis direct het initiatief nam en Westerlo tot voor het eigen doel dwong. Jacky Mathijssen had zijn troepen echter goed opgesteld en de bezoekers gaven dan ook nauwelijks een kans weg. In het eerste kwartier moest Van Langendonck enkel redding brengen op een vrije trap van Remacle. Halfweg de eerste helft herstelde Westerlo het evenwicht en iets voorbij het halfuur kwam het zowaar op voorsprong toen Acolatse de 0-1 heerlijk in de verste hoek legde. Meteen ook de ruststand.


Westerlo mag verrassend met een voorsprong de rust in.

Na de pauze bracht Mazzu onder meer Pollet op het veld en plots ging Charleroi een pak beter voetballen. Toch was er opnieuw een dot van een kans voor Ganvoula die Penneteau op zijn weg vond, dit was de kans voor de Kemphanen om de wedstrijd te beslissen. Aan de overzijde kregen de Karolo's dan toch hun verdiende gelijkmaker toen Marcq aan de eerste paal vrij kon inschieten: 1-1. Charleroi pakte in het slot uiteindelijk nog de volle buit toen Benavente een blunder van Van Langendonck afstrafte en de 2-1 tussen een paar Westelse benen binnen schoot.

Scoreverloop:

0-1 (40') Acolatse
1-1 (74') Marcq
2-1 (87') Benavente

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

KV Kortrijk
0
2
Yellow-Red KV Mechelen
Beoordeel de spelers
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Meer foto's