Eindelijk witte rook in trainerssoap Kortrijk?

Eindelijk witte rook in trainerssoap Kortrijk?
10 Februari 2017 08:50
© PhotoNews

Mede door de traditionele decemberdip, werd het opnieuw een grijs seizoen voor KV Kortrijk. Tenminste op het veld, want naast de zijlijn en zelfs vanop de tribunes zorgde Karim Belhocine doorgaans wel voor spektakel. Officieel wel als 'directeur voetbalzaken' en niet als hoofdtrainer.

Maar het is geen geheim meer dat hij eigenlijk de T1 van KVK is, al is die functie officieel toegeschreven aan Bart Van Lancker. Belhocine beschikt immers niet over het vereiste Pro License-diploma en dus zou Kortrijk in strijd zijn met het bondsreglement indien het de oud-verdediger ook officieel als T1 zou aanstellen. Maar deze werkwijze werd allerminst gesmaakt door de licentiecommissie.

Toch zal de licentie van de Kerels niet in gevaar komen, want er lijkt een oplossing in de maak. Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat Belhocine weldra zijn Pro License-opleiding zal starten. "Volgende week pas beslist de voetbalbond welke coaches mogen deelnemen aan de opleiding, maar er is geen enkele reden om te denken dat Belhocine niet bij de uitverkorenen zal zijn. Hij bezit namelijk een UEFA A-diploma en is aan de slag bij een eersteklasser", aldus HLN.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's