VN EXCLUSIEF: Broos en Vandenbroeck klaar voor de finale: "Niets te verliezen"

VN EXCLUSIEF: Broos en Vandenbroeck klaar voor de finale:
05 Februari 2017 19:00
© PhotoNews

De finale van de Afrika Cup wordt een strijd tussen Kameroen en Egypte. Hugo Broos en Sven Vandenbroeck kunnen zich onsterfelijk maken in Kameroen. Vandenbroeck kijkt alvast uit naar de finale.

Kameroen schakelde Senegal en Ghana uit. "Vooraf had ik meer vertrouwen in de halve finale, dan in de kwartfinale tegen Senegal. Ghana is toch iets minder sterk, ook al hebben ze de laatste zes edities telkens minimum de halve finale gehaald. Het begin van de match was duidelijk voor ons en gaf nog meer vertrouwen en rust. Daarna hebben we ons een beetje in slaap laten wiegen. Na de 1-0 zijn ze met twee diepe spitsen gaan spelen en hanteerden ze voornamelijk de lange bal. Toen hadden we op de bank direct een gevoel dat het goed ging komen. Ze speelden in onze kaart met die ingreep. Zelf was ik veel minder gespannen dan voor de kwartfinale", zegt hij over de 2-0-zege tegen Ghana.

[b]Het Egypte van Cuper[/b

Met Egypte treft Kameroen een zeer taaie klant. "Egypte is een ploeg met veel maturiteit, techniek en ervaring. Ze zijn heel rustig en kunnen de bal monopoliseren. Ze spelen wel defensiever dan in het verleden. Dat is de spelstijl die hun coach Hector Cuper (ex-Inter en Valencia, nvdr.) typeert. Ze hadden bovendien een rustdag meer dan ons, maar ik schat onze dynamiek, fysieke power en doorzettinsgvermogen groter in dan bij Egypte. Onze jonge groep heeft niets te verliezen."
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's

Meer over