Dutoit zet puntjes op de i: "STVV gebruikte het om me op de bank te zetten"

Dutoit zet puntjes op de i:
11 Januari 2017 19:52
© PhotoNews

Omdat Silvio Proto nog in de lappenmand ligt en Didier Ovono voor de Africa Cup in zijn Gabon vertoeft, besloot KV Oostende om William Dutoit aan te trekken. De doelman kwam met de nodige adelbrieven over van STVV. Al was hij daar de voorbije maanden op een zijspoor geraakt.

Reden daarvoor was een kritisch interview, dat volgens Dutoit verkeerd werd geïnterpreteerd door bepaalde media. "Ik heb nooit gezegd dat mijn ploegmaats van Sint-Truiden ezels waren. Een week lang had ik niet door dat het slecht vertaald was. Ik bleef erbij dat ik niets verkeerd had gezegd en gewoon had aangegeven dat we pitbulls misten in onze ploeg. Maar STVV gebruikte het wel om me tegen Club Brugge en Lokeren op de bank te zetten", zette hij de puntjes op de i bij Het Nieuwsblad.

Al duurde het niet lang voor Dutoit opnieuw een kans kreeg. "Op de terugweg van Lokeren kwam trainer Leko weer bij mij: 'Ben je klaar om in de beker te spelen tegen Mechelen? Het doet pijn om toe te geven, maar we missen inderdaad karakter. Ik wil dat je iedereen wakker schudt'. Tegen Mechelen wonnen we in de beker met tien tegen elf na penalty's, maar twee dagen later vloog ik opnieuw naar de bank. Toen wist ik dat het over was."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's