Vanhaezebrouck heeft zijn 'missing link' beet

Vanhaezebrouck heeft zijn 'missing link' beet
11 Januari 2017 18:37
© PhotoNews

AA Gent rondde begin deze week de komst van Darko Bjedov af, een bonkige spits uit Servië. Eerder haalde de club al de dure doelman Lovre Kalinic en keerde William Troost-Ekong terug na een huurbeurt. Maar ook de Nigeriaanse winger Samuel Kalu kwam de selectie van Hein Vanhaezebrouck versterken.

"Transfer naar Club Brugge is al een paar maanden concreet"
'Nog twee verdedigers weg bij RSCA, goudhaantje blijft'

En dat stemde de coach erg tevreden. Hij ziet in het 19-jarige raspaardje zelfs een soort van 'missing link'. "Het ontbrak ons voor Nieuwjaar aan de snelheid van Kalu. Hij kan op beide flanken uit de voeten, heeft een goede actie in huis, maar beschikt ook over een goeie detente en kopspel", klonk het lovend in Het Laatste Nieuws.

Kalu wist tijdens de winterstage alvast een erg veelbelovende indruk achter te laten. Hij zal een concurrent moeten worden van zijn landgenoot Moses Simon. Die werd in 2015 ook tijdens de wintermercato weggeplukt bij het Slowaakse AS Trencin en ging als een wervelwind van start in de Jupiler Pro League. Maar mede door het nodige blessureleed, geraakte hij op een zijspoor terecht en momenteel blijft hij erg wisselvallig acteren. Aan Kalu dus om beter te doen.

Wint AA Gent haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's