Special: Zo verging het de wintertransfers van Club Brugge van de afgelopen 5 jaar

Special: Zo verging het de wintertransfers van Club Brugge van de afgelopen 5 jaar

11 Januari 2017 16:15 Foto: © PhotoNews


Club Brugge haalde deze mercato al fors uit. Dat ligt nochtans niet altijd in de gewoonte van Blauw-Zwart. De afgelopen jaren bleef het vrij rustig in de wintermercato. Een overzicht van de transfers.Januari 2012: Mushaga Bakenga, Carlos Bacca
Bakenga: Kostte 2,6 miljoen euro. Speelde slechts 8 competitiewedstrijden voor Club. Werd uitgeleend aan Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig en Molde FK. Rosenborg haalde hem gratis terug.

Bacca: Startte moeizaam, maar groeide nadien uit tot een topper. Voor 9 miljoen euro verkocht aan Sevilla. Speelt nu voor AC Milan en is ook daar een sterkhouder.

Januari 2013: Laurens De Bock, Enoch Adu, Eidur Gudjohnsen, Oscar Duarte
De Bock: Voor 3,5 miljoen euro weggehaald bij Lokeren. Is nog steeds een basisspeler bij Club Brugge.

Adu: Kwam over van Nordsjaelland. Stelde teleur. Werd uitgeleend aan Stabaek en nadien verkocht aan Malmö. Onlangs trok hij naar Akhisarspor.

Gudjohnsen: Was vooral invaller bij Club Brugge. Presteerde degelijk. Speelde nadien voor Bolton, SJZ Ever Bright, Molde en Pune City.

Duarte: Groeide al snel uit tot een basisspeler en versierde een transfer naar Espanyol Barcelona. Komt er vaak aan spelen toe.Januari 2014: Geen transfers

Januari 2015: Stefano Denswil
Denswil: Werd gratis weggehaald bij Ajax. Leek aanvankelijk te mislukken, maar is ondertussen uitgegroeid tot een sterkhouder. Lijkt in de zomer naar een topcompetitie te vertrekken.

Januari 2016: Butelle, Wesley, Poulain
Butelle: Bleek de missing link. Bracht rust en was belangrijk bij de titelwinst. Kent dit seizoen geen topjaar. Kreeg er met Ethan Horvath een concurrent bij.

Wesley: Heeft veel talent en krijgt ook veel speelkansen. Maar voor een spits scoort hij veel te weinig. Scoorde nog niet dit seizoen.

Poulain: Vooral bankzitter vorig seizoen, maar dit seizoen een grote revelatie bij de Bruggelingen.

Wint Club Brugge haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's