Special: Zo verging het de wintertransfers van Club Brugge van de afgelopen 5 jaar

Special: Zo verging het de wintertransfers van Club Brugge van de afgelopen 5 jaar
11 Januari 2017 16:15
© PhotoNews

Club Brugge haalde deze mercato al fors uit. Dat ligt nochtans niet altijd in de gewoonte van Blauw-Zwart. De afgelopen jaren bleef het vrij rustig in de wintermercato. Een overzicht van de transfers.

Januari 2012: Mushaga Bakenga, Carlos Bacca
Bakenga: Kostte 2,6 miljoen euro. Speelde slechts 8 competitiewedstrijden voor Club. Werd uitgeleend aan Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig en Molde FK. Rosenborg haalde hem gratis terug.

Bacca: Startte moeizaam, maar groeide nadien uit tot een topper. Voor 9 miljoen euro verkocht aan Sevilla. Speelt nu voor AC Milan en is ook daar een sterkhouder.

Januari 2013: Laurens De Bock, Enoch Adu, Eidur Gudjohnsen, Oscar Duarte
De Bock: Voor 3,5 miljoen euro weggehaald bij Lokeren. Is nog steeds een basisspeler bij Club Brugge.

Adu: Kwam over van Nordsjaelland. Stelde teleur. Werd uitgeleend aan Stabaek en nadien verkocht aan Malmö. Onlangs trok hij naar Akhisarspor.

Gudjohnsen: Was vooral invaller bij Club Brugge. Presteerde degelijk. Speelde nadien voor Bolton, SJZ Ever Bright, Molde en Pune City.

Duarte: Groeide al snel uit tot een basisspeler en versierde een transfer naar Espanyol Barcelona. Komt er vaak aan spelen toe.Januari 2014: Geen transfers

Januari 2015: Stefano Denswil
Denswil: Werd gratis weggehaald bij Ajax. Leek aanvankelijk te mislukken, maar is ondertussen uitgegroeid tot een sterkhouder. Lijkt in de zomer naar een topcompetitie te vertrekken.

Januari 2016: Butelle, Wesley, Poulain
Butelle: Bleek de missing link. Bracht rust en was belangrijk bij de titelwinst. Kent dit seizoen geen topjaar. Kreeg er met Ethan Horvath een concurrent bij.

Wesley: Heeft veel talent en krijgt ook veel speelkansen. Maar voor een spits scoort hij veel te weinig. Scoorde nog niet dit seizoen.

Poulain: Vooral bankzitter vorig seizoen, maar dit seizoen een grote revelatie bij de Bruggelingen.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's