VN EXCLUSIEF Anderlecht grijpt naast 2 toptransfers: "Zij mogen deze maand niet weg"

VN EXCLUSIEF Anderlecht grijpt naast 2 toptransfers:
11 Januari 2017 10:00
© PhotoNews

RSC Anderlecht haalde met Isaac Kiese Thelin nog maar één nieuwe speler. Er moeten nog een doelman, verdediger en middenvelder bijkomen. Twee spelers komen al zeker niet naar de Brusselaars.

Chancel Mbemba en Matz Sels zitten op de bank bij Newcastle. Zij werden al gelinkt aan Anderlecht. Chris Waugh, Newcastle-volger voor The Chronicle, heeft slecht nieuws voor de fans van RSCA.

"Mbemba komt niet al te vaak aan spelen toe, maar hij zal deze maand niet mogen vertrekken, tenzij ze een andere verdediger aantrekken. Die kans is echter zeer klein. Newcastle heeft te weinig wisselmogelijkheden in de defensie en daardoor mag Mbemba niet weg. Sels had mogelijk uitgeleend kunnen worden, maar Newcastle liet de jonge doelman Freddie Woodman al vertrekken naar Kilmarnock. Rafa Benitez wil drie fitte doelmannen. Sels kan binnenkort wel eens derde doelman worden na Darlow en Elliot. Benitez zal hem toch niet willen laten vertrekken. Hij wil geen risico nemen als er iemand een blessure heeft."

Sels derde doelman
Het is opvallend dat ook Aleksandar Mitrovic een bankzitter is. Vorig seizoen waren hij en Mbemba nog basisspelers. Waugh geeft aan waarom de drie voormalige smaakmakers van Anderlecht en AA Gent momenteel bankzitters zijn.

"Sels begon aan het seizoen als eerste keeper, maar hij had moeite om zich aan te passen aan het fysieke spel in de Engelse competitie. Darlow kreeg daarom zijn kans. Hij is beter op voorzetten en Sels zal nog zakken in de rangorde, aangezien Elliot bijna terug is uit blessure. Mbemba begon ook als basisspeler, maar Benitez is zijn vertrouwen in hem kwijtgeraakt. Hij speelde zeer zwak tegen Wolverhampton. Benitez vond dat hij toen zijn instructies niet volgde en sindsdien zit hij op de bank. Bovendien maakt het duo Lascelles-Clark momenteel indruk."

"Voor Mitrovic is het een vreemd seizoen. Hij begon met een schorsing van vier wedstrijden en daardoor kreeg Gayle zijn kans. Hij greep die en scoorde ondertussen al 19 keer. Toch speelde Mitrovic al goede wedstrijden en scoorde hij ook regelmatig als hij de kans kreeg. Maar Benitez lijkt ook minder vertrouwen te hebben in de Serviër, net als bij Mbemba. Hij vindt dat hij de instructies niet genoeg volgt."
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's

Meer over