Wenger duidelijk over aanvoerderskwestie Arsenal

Wenger duidelijk over aanvoerderskwestie Arsenal
08 Januari 2017 09:30
© PhotoNews

Er is in de regel best veel kritiek op het functioneren van de Franse spits Olivier Giroud bij het Engelse Arsenal, maar de laatste tijd doet de kopsterke spits het toch wel erg goed in het Emirates Stadium. Op zaterdag was de Fransman aanvoerder van zijn club in de wedstrijd tegen Preston North End in de FA Cup en wederom kwam hij tot scoren.

Coach Arsène Wenger vertelt nu aan de Engelse media: "Hij heeft de laatste tijd veel doelpunten gemaakt. Iedereen draagt op dit moment iets bij en is in vorm, het is doelpunt na doelpunt. Ik laat de band graag een beetje rouleren. Giroud heeft een lastige periode achter de rug toen hij niet speelde en dat duurde even, maar hij bleef gefocust en hij werkte keihard. Hij heeft zijn leiderschapskwaliteiten laten zien en daarom was hij nu aanvoerder."

Voor rust viel het niveau van Arsenal niet mee. "Ja, ik was boos in de rust. Wij doen boven in de Premier League mee en zij domineerden ons. Preston kreeg de kansen en wij speelden niet op het tempo dat gevraagd werd, we kwamen iedere keer in de problemen. Ze speelden op een intelligente manier en ze hebben een goed team, ik was erg onder de indruk."
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's