Manchester City speelt in FA Cup met zielig West Ham

Manchester City speelt in FA Cup met zielig West Ham
06 Januari 2017 22:44
© PhotoNews

Manchester City heeft vrijdagavond geen enkele moeite ondervonden met West Ham United. In het FA Cup-toernooi boekten de mannen van coach Pep Guardiola een indrukwekkende 0-5 zege.

In het Olympic Stadium werden de Londenaren dit seizoen al eens vernederd door Chelsea en ook tegen City had men niets in te brengen. Een half uur wist de ploeg van Slaven Bilic stand te houden, maar daarna ging het helemaal mis. Yaya Touré brak de ban door zijn specialiteit, het verzilveren van een strafschop, andermaal in de praktijk te brengen.

West Ham United leek hierdoor helemaal van slag en keek halverwege al tegen een 0-3 achterstand aan. Eerst deponeerde Havard Nordtveit de bal ongelukkig in eigen doel en vervolgens wist ook David Silva een doelpunt mee te pikken. Vijf minuten na rust maakte Sergio Agüero, die de bal via een vijandelijk been binnen wist te schuiven, er ook nog 0-4 van.

Doelsaldo telt natuurlijk niet in een bekertoernooi, waardoor de wedstrijd in Londen langzaamaan als een nachtkaars uitging. Toch viel er in de slotfase nog een goal te noteren. Mede dankzij de doellijntechnologie kreeg John Stones de 0-5 op zijn naam.

Scoreverloop:
0-1 (33') Yaya Touré (strafschop)
0-2 (41') Haavard Nordtveit (eigen doelpunt)
0-3 (43') David Silva
0-4 (50') Sergio Agüero
0-5 (84') John Stones

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's