'Rode Duivels zijn hun eerste plaats volgende maand wellicht kwijt'

'Rode Duivels zijn hun eerste plaats volgende maand wellicht kwijt'
03 Maart 2016 14:03
© PhotoNews

Op de wereldranglijst die donderdag door de FIFA vrijgegeven werd, stonden de Rode Duivels voor de vijfde opeenvolgende keer op de eerste plaats. Daar kunnen ze beter maar van genieten, want de kans is groot dat volgende maand België zijn koppositie kwijt is.

'Bayat bezorgt Anderlecht dé transfer van de zomer'
'Akkoord gevonden, Anderlecht zorgt voor énorme stunt'

Dat berekende L'Avenir. De Rode Duivels spelen in maart slechts één vriendschappelijke interland, terwijl achtervolgers Duitsland en Spanje er twee spelen. Als de Duivels Portugal verslaan, zal dat echter voldoende zijn om die twee concurrenten achter zich te houden.

De grootste bedreiging komt uit Zuid-Amerika, want Argentinië en Chili spelen daar twee WK-kwalificatiewedstrijden, waaronder een onderling duel. Als Argentinië er daarvan één wint, passeren ze de Rode Duivels. Chili wordt bij twee zeges de nieuwe nummer één. In het worst case scenario (een nederlaag tegen Portugal en overwinningen voor alle achtervolgers) kan België zelfs naar de zesde plaats zakken.

Wint Rode Duivels haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Meer foto's

Meer over